FysioGym is een initiatief van Fysiotherapie “De Bundeling”, dat functioneert als een zelfstandig trainingscentrum. U traint bij ons onder deskundige leiding van fysiotherapeuten in een kleine groep (max. 10 personen).

Waarom FysioGym?
Door training neemt het weerstandsvermogen van lichaam en geest toe. Hierdoor is het lichaam beter belastbaar en ontstaat er een balans tussen dagelijkse belasting en belastbaarheid. Deze balans vormt de basis voor een goede gezondheid.Het gebouw beschikt over een adequate trainingsruimte en is voorzien van kleed- en doucheruimten.

Voor wie is FysioGym?
Voor mensen die om preventieve redenen willen trainen met als doel de gezondheid op peil te houden of te optimaliseren.
Voor oud-patiënten en patiënten die graag doorgaan met het zelfstandig oefenen, maar weten dat de motivatie hiertoe afneemt en daarom onder deskundige leiding willen blijven oefenen of trainen.
Teven is er een speciale groep voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vooraf altijd testen!
Het doel van de test is uw individuele ingangsniveau van de training te bepalen en dat is een absolute voorwaarde om verantwoord en met minimale risico’s te trainen. Tevens kunnen deze gegevens na verloop van tijd (bijv. 3 maanden) bij een nieuwe test worden gebruikt  om uw vorderingen vast te stellen.

De test
Door het uitvoeren van de testonderdelen wordt een goede indruk verkregen van uw lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en welbevinden.

Apparatuur
Voor de krachttraining hebben wij gekozen voor de “Natural Strength”-apparatuur, omdat de werking daarvan het meest overeenkomt met de dagelijkse bewegingen.

Kleding enz.
Sportkleding en sportschoeisel.
Handdoek en flesje of bidon met water.

Volgorde bij deelname:

  1. Invullen van een vragenformulier.
  2. Kennismaken met de trainingssituatie (proefles).
  3. Bepalen van uw persoonlijk trainingsniveau (verplicht).
  4. Training in een kleine groep (max. 10 personen).
  5. Mogelijkheid van individueel trainen en begeleiden.
  6. Trainingsduur 1 uur.

Kosten
Klik hier voor het kostenoverzicht. (Dit wordt niet vergoed door uw ziektekostenverzekeraar)