Soester Wandel Challenge 2023

Gepubliceerd op: 20-02-2023

Eerste Lijn Zorg in Soest

WAT? 

Samen met andere mensen die meer willen gaan bewegen wandelt u 1x per week op woensdagavond gezamenlijk en veilig. Elke keer wandelen een zorgverlener en een professionele begeleider mee. U beleeft onder andere plezier, gezelligheid en de natuur tijdens de wandelingen.

WANNEER? 

21 weken. Elke woensdagavond van 19 april  tot en met 30 augustus om 19.15 uur.

Start: vanaf clubhuis Hockeyclub Soest aan de Bosstraat.

VOOR WIE?

Iedereen die meer wil bewegen en zijn of haar fysieke en/of mentale gezondheid wil verbeteren.  Aan het begin van de periode moet u wel in staat zijn zo’n 20 minuten te kunnen wandelen

 

WAAROM?

Wandelen heeft een gunstig effect op fitheid, gewicht, vetpercentage, zelfvertrouwen, motivatie, eventueel medicatiegebruik, bloeddruk, cholesterol, slapen, eenzaamheid en gemoed. Specifiek bij diabetes heeft het ook een positief effect op glucosewaardes (in relatie tot de activiteit). Deelnemers aan de challenges in voorgaande jaren gaven aan dat het wandelen samen met anderen zeer stimulerend was en daarbij ook erg leuk!

MEER INFORMATIE?

Wilt u eerst meer informatie? Vraag dan uw zorgverlener of mail naar wandelchallenge@elzis.nl

 

FITHEIDSMETING

Om het juist startniveau te bepalen doen we op zaterdag 15 april een fitheidsmeting tussen 10.00 uur en 12.30 uur op het Dalplein in Soest.  
Nadere gegevens volgen na aanmelding.

EERSTE WANDELING

Start 1e wandeling: woensdag 19 april, 19.15 uur. Verzamelen om 19.00 uur. Trek lekkere (wandel)schoenen en gemakkelijk zittende kleding aan. Neem een flesje water mee. We houden rekening met ieders niveau. We wandelen onder andere over bospaden.

FEESTELIJKE

SLOTWANDELING

Zaterdag 2 september. Meer informatie volgt bij deelname.

KOSTEN? 

Meedoen kost € 20,-, inclusief gratis koffie of thee na afloop van elke wandelavond. U kunt dit bedrag bij de fitheidsmeting contant voldoen.

AANMELDEN

Uiterlijk 1 april. Via uw zorgverlener of vul het aanmeldformulier in via de website van ELZIS www.elzis.nl. Of vraag het aanmeldformulier via wandelchallenge@elzis.nl