Koninklijke onderscheiding

Gepubliceerd op: 08-05-2019

SOEST Acht inwoners van Soest ontvingen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen een decoratie. Drie werden benoemt tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en vijf werden benoemt tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het was een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Een moment waar acht mensen erkenning en waardering ontvingen voor hun onbevangen inzet. Voorafgaand aan het uitreiken van de versierselen sprak de burgemeester de gedecoreerden persoonlijk toe.

LID IN ORDE VAN ORANJE NASSAU 

De heer Eichholtz is iemand die het fijn vindt om betrokken te zijn bij zijn medemens. Hij helpt waar het nodig is. Al jarenlang is Eichholtz vrijwilliger bij de Protestante Gemeente Soest. In de jaren '80 was hij actief als ouderling. Inmiddels is hij alweer negen jaar lid van de diaconie van de wijkgemeente Soest-Noord.

Daarnaast is hij lid van de overkoepelende kerkenraad en de taakgroep Jeugd van de Protestante Gemeente Soest. Naast zijn inzet op kerkelijk terrein heeft de heer Eichholtz ook het turnen voor jongens in Soest op de kaart gezet. Onder zijn leiding groeide turnvereniging agv de Springbokken uit tot één van de grootste verenigingen van Soest. Veel van zijn leerlingen haalde nationaal succes. Sinds 1978 is meneer Eichholtz actief als fysiotherapeut. Met tomeloze energie volgt hij de ontwikkelingen en waarborgt hij dat de zorg optimaal is.